p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Zupa kurkowa z sokiem z marchwi i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa kurkowa z sokiem marchwiowym i mozzarellą

Zupa kurkowa z sokiem z marchwi i serem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa kurkowa z sokiem z marchwi i serem

 

  • 2 garści kurki świeże,
  • 1 szt cebula,
  • 1 szkl. sok marchwiowy,
  • 1 łyżka oliwa,
  • 1 op ser mozzarella,
  • 2 łyżeczki mąka kukurydziana,
  • do smaku sól pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa kurkowa z sokiem z marchwi i serem
Kurki dokładnie oczyścić z resztek ściółki, opłukać z resztek piasku, zawsze się trochę znajdzie między blaszkami. Rozgrzać łyżkę oliwy na patelni, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę i kurki, większe przekroiłam na mniejsze kawałki i smażyłam 4 minuty. Oprószyłam 2 łyżeczkami mąki kukurydzianej, wymieszałam i zalałam 500 ml wrzącej wody wymieszanej z bulionem drobiowym, przemieszałam, wlałam całość do garnka, dolałam jeszcze 250 ml wody i gotowałam jeszcze chwilkę, wtedy dodałam mozzarelle pokrojoną w plasterki, szklankę soku marchwiowego (TEN POMYSŁ ZACZERPNĘŁAM - Izabelli Kulińskiej) i doprawiłam solą i pieprzem, Chwilę jeszcze podgrzałam, przelałam do miseczek i ozdobiłam świeżą bazylią.
Zupa kurkowa z sokiem z marchwi i serem
Etap 1
Zupa kurkowa z sokiem z marchwi i serem
Etap 2
Zupa kurkowa z sokiem z marchwi i serem
Etap 3