Sposób przygotowania:
Zupa grzybowa z makaronemETAP 1:
Warzywa obrać i pokroić w słupki. Obraną cebulę posiekać. Grzyby dokładnie umyć i pokroić w kostkę ( ja przygotowałam zupę z grzybów mrożonych)
Na rozgrzanym maśle podsmażyć grzyby razem a warzywami, przełożyć do garnka, wlać 2 l gorącej wody, dodać kostkę bulionową i gotować na wolnym ogniu około 35-40 minut.
ETAP 2:
Śmietanę włożyć do kubka, dodać mąkę, odrobinę wody i dokładnie roztrzepać.
ETAP 3:
Do śmietany wlać chochelkę gorącej zupy i energicznie wymieszać. Połączyć z zupą w garnku, wymieszać i zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
ETAP 4:
Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzić, włożyć na talerze, zalać zupą, podawać.