Avatea

Avatea

Kucharz
[Przepisów: 10]

Zupa maślankowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa maślankowa... mrrrrrrrrau... pyszna kresowy wybitny przepis!

Zupa maślankowa

Składniki:

Zupa maślankowa

 

  • 1 l maślanki
  • 200 ml śmietany
  • ok. 300 ml wody
  • 3 ziemniaczki ugotowane
  • 2 łyżki mąki opcjonalnie
  • 1 kostka jarzynowa
  • kminek
  • zielony koperek
  • sól, pieprz
  • ziemniaczki i jajka jako wkładka

 

Sposób przygotowania:

Zupa maślankowa
1. Wodę ugotować z 3 ziemniaczkami, kminkiem, kostką rosołową zmiksować. Oczywiście zamiast kostki mile widziany rosołek. 2. Dodać mąkę, śmietanę i zmiksować. Dodać maślankę i gotować na wolniusieńkim ogniu ok. 15 min. 3. Posypać koperkiem, dosolić, dopieprzyć, podać z jajeczkiem i ziemniaczkami... Smacznego!

Tagi:

jajko jajka