bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Zupa musztardowa

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zupa musztardowa - kremowa alternatywa zupy serowej

Zupa musztardowa

Składniki:

Zupa musztardowa

 

  • 1,5 l rosołu drobiowego (został mi z niedzieli)
  • 1 duzy serek ementaler topiony
  • 1 duza cebula pokrojona w kostkę
  • łyzeczka musztardy miodowej
  • 2 łyżeczki musztrdy sarepskiej
  • 2 łyzki musztardy francuskiej
  • natka
  • świeżo zmielony pieprz
  • kuleczki z 250g mięsa mielonego wołowego, soli, pieprzu, papryki czerwonej, cebuli

Sposób przygotowania:

Zupa musztardowa
Na patelni przesmażyłam cebule do zeszklenia, zalałam rosołem, dodałam musztardy (stopniowo zeby nie przedobrzyc przypadkiem), dodałam serek, rozmieszałam na jednolita mase, przyprawiłam pieprzem świeżo zmielonym, dodałam kuleczki z miesa, przykryłam i wszystko sie gotowało ok. 10 minut. Mieso pusciło do zupy swoj smak i fajny kolor, szczegolnie od papryki. Posypałam natką. Gdy zupa sie przegryzła przez noc była jeszcze lepsza niz świeża,. wchodzi na stałe.

Myśle ze z rodzajami musztard mozna kombinowac, Ale musztarda francuska powinna byc tą główną. Zupy lepiej nie solic bo musztardy sa wystarczająco słone.

Tagi:

mięso