MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Zupa pieczarkowa z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealny , rozgrzewająca i smaczna zupa po powrocie do domu z pracy.

Zupa pieczarkowa z makaronem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa pieczarkowa z makaronem

 

  • 200g pieczarek
  • pół małego pora
  • 2 marchewki
  • kostka warzywna
  • sól, pieprz
  • 50g makaronu nitki
  • 1 łyżka śmietany 30%
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Zupa pieczarkowa z makaronem
Pieczarki pukamy i kroimy w talarki , nie obieramy. Por i marchew pukamy i kroimy w plasterki 0,5 cm. Do garnka wlewamy 1 l wody , wsypujemy warzywa, dodajemy kostkę, sól, pieprz, wszystko mieszamy i gotujemy przez 10 minut. Następnie do zupy wsypujemy makaron i razem gotujemy przez następne 10 minut. Wyłączamy ogień i dodajemy śmietanę i posypujemy natką pietruszki. Gorącą wlewamy na talerz. Smacznego.
Zupa pieczarkowa z makaronem
Głównymi składnikami są pieczarki, por, marchew i makaron.
Zupa pieczarkowa z makaronem
Na samym końcu dodajemy do zupy śmietanę i natkę pietruszki.

Tagi:

makaron