Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zupa pomidorowa

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jarzyny, oskrobane lub obrane, umyte i starte na gru­bych oczkach tarki (por i część

Zupa pomidorowa

Składniki:

Zupa pomidorowa

 

  • po jednej malej marchewce i pietruszce
  • po ćwiartce niedużego pora i selera
  • mała puszka 30% koncen­tratu pomidorowego
  • 2/3 szklanki ugotowanego ryżu
  • łyżeczka oliwy
  • pół łyżeczki kminku
  • sól

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa

Jarzyny, oskrobane lub obrane, umyte i starte na gru­bych oczkach tarki (por i część marchewki pokrojone w plasterki), ugotować w 3 szklankach wody z dodatkiem oliwy, soli i kminku. Gdy jarzyny będą miękkie, włożyć koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszać. Na końcu do zupy pomidorowej dodać ugotowany ryż.