Aleksandra Niparko

Aleksandra Niparko

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 20]

Pomidorówka z marynowaną papryką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Na straganach można spotkać przeróżne słoiczki z aromatycznym wnętrzem. Niedawno odnalazłam musztardę z chilli. Uwielbiam dressingi ale też i zupy. Dziś postanowiłam połączyć zupę z dressingiem. Przygotowałam aromatyczną zupę pomidorową.

Pomidorówka z marynowaną papryką

Składniki:

Pomidorówka z marynowaną papryką

 

  • 1,5 l bulionu wieprzowo-wołowego
  • 300 ml przecieru pomidorowego
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki musztardy z chilli i imbirem
  • śmietana 18%
  • pieczona papryka około 5 sztuk

Sposób przygotowania:

Pomidorówka z marynowaną papryką
Bulion podgrzewamy, dodajemy przecier i chwile gotujemy. Dodajemy 4 pieczone papryki i całość blenderujemy. Dodajemy sól, pieprz do smaku.

Jedną pieczoną paprykę kroimy w 5 mm paseczki i mieszamy z musztardą-pozostawiamy na 30 minut w lodówce. Do gorącej zupy dodajemy marynowaną paprykę. Wg upodobań możemy dodać śmietanę.