agi0911

agi0911

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Zupa pomidorowo - gyrosowa z mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Rozgrzewająca zupa pomidorowa z dużą ilością warzyw, oraz mięsem mielonym z dodatkiem przyprawy do gyrosa.

Zupa pomidorowo - gyrosowa z mięsem mielonym

Składniki:

Zupa pomidorowo - gyrosowa z mięsem mielonym

 

  • 300 g mięsa mielonego z łopatki,
  • przyprawa do gyrosa,
  • 20 dag pieczarek,
  • 1 cebula,
  • 1 czerwona papryka,
  • 3 ziemniaki,
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 2 marchewki,
  • 1 ząbek czosnku,
  • śmietankowy serek topiony,
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • sól, pieprz,
  • kmin rzymski,
  • majeranek,
  • listek laurowy,
  • kostka drobiowa rosołowa,
  • olej
  • słodka i ostra papryka

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowo - gyrosowa z mięsem mielonym
Mięso mielone mieszamy z przyprawą do gyrosa i sola.

Do garnka wlewamy odrobinę oleju smażymy na nim mięso rozdrabniając grudki mięsa. dodajemy cebulkę pokrojoną w kostkę i pieczarki pokrojone w plasterki.

Podsmażamy dolewamy wodę dodajemy kostkę rosołową, paprykę, marchewkę i ziemniaki pokrojone w kostkę. gotujemy. Przyprawiamy solą pieprzem, majerankiem, kminem rzymskim, liściem laurowym, słodką i ostrą papryką i czosnkiem.

Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i serek topiony zagotowujemy. podajemy z pieczywem.