Sposób przygotowania:
Krem pomidorowy z soczewicąETAP 1:
Twarde warzywa z włoszczyzny pokroić na małą kostkę. Cebulę w pół plasterki.
ETAP 2:
Na rozgrzany olej dać cebule i chili. Zeszklić i wrzucić rozdrobione warzywa.
ETAP 3:
Pomidory pokroić na mniejsze cząstki i dodać do garnka z resztą warzyw.
ETAP 4:
Do garnka dodać również soczewicę. Po około 3 minutach wlać pomidory, dodać wodę i zagotować.
ETAP 5:
Gotować aż do momentu rozpadnięcia się soczewicy. Doprawić do smaku solą i pierzem. Zblendować przed podaniem
Marika-
monikaT83
Magdalena88
misia5
monikaT83
Monia zgadzam się z Tobą pomidorowa jest dobra na wszystko:) moja córcie grymaszą i średnio u nich z jedzeniem to też robię im pomidorową , oczywiście taką klasyczną, bo ta to wersja dla mnie...od ponad pół roku jem trochę inaczej niż reszta rodzinki ale efekty wynagradzają mi gotowanie na "dwa garnki":)