hipokrat

hipokrat

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Zupa pomidorowo-szpinakowa

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Końska porcja zdrowia w prezencie od zodiakalnego Konia !

Zupa pomidorowo-szpinakowa

Składniki:

Zupa pomidorowo-szpinakowa

 

  • 2 małe cebule
  • 1/2 kg pomidorów
  • koncentrat pomidorowy
  • 1/2 kg liści buraka liściowego (boćwiny) lub szpinaku
  • 1 i 1/2 litra rosołu lub wywaru z włoszczyzny, w wersji jarskiej
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz
  • Makaron ryżowy nitki TaoTao

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowo-szpinakowa
Cebule posiekać, podsmażyć lekko na oleju, dodać grubo pokrajany szpinak, pokrojone pomidory, dusić parę minut, przełożyć do garnka, dodać rosół lub wywar, koncentrat i przyprawy, zagotować. Makaron połamać, przyrządzić wg przepisu na opakowaniu, rozdzielić na talerze, zalać zupą.