iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zupa porowo-kalafiorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dobre połączenie smaku - przed podaniem dodajemy posiekana zieleninę

Zupa porowo-kalafiorowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa porowo-kalafiorowa

 

  • 1/2 szt kalafior,
  • 3 szt por - biała część,
  • 1 szt marchew,
  • 2 szt skrzydełka kurczaka,
  • 1/3 szt seler korzeniowy,
  • śmietana 12-procentowa,
  • Kucharek - uniwersalna
  • maggi

Sposób przygotowania:

Zupa porowo-kalafiorowa
Do ok 2 litra wody wkładamy skrzydełka i pokrojoną marchewkę z selerem . Gotujemy ok 15 min .Doprawiamy kucharkiem dodajemy por pokrojony na kawałki ok 2 cm i kalafior.Gotujemy .Pod koniec zaciągamy śmietaną .doprawiamy maggi.
Zupa porowo-kalafiorowa
Etap 1
Zupa porowo-kalafiorowa
Etap 2