graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

zupa rybna z ikrą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

podczas gotowania zup rybnych należy gotować ryby z głową i ogonem.

zupa rybna z ikrą

Składniki:

zupa rybna z ikrą

 

  • 2 cebule
  • 2 łyżki słodkiej papryki
  • 1 kg ryby np. (karp, sum, miętus) nie filety
  • papryka ostra do smaku
  • sól

Sposób przygotowania:

zupa rybna z ikrą
ryby należy oporządzić, pokroić na porcje w dzwonki, cebulę w plasterki. W garnku należ ułożyć warstwami zaczynając od cebuli a to wszystko zalać wodą tak żeby wszystko przykryła. Gdy zacznie się gotować wsypać połowę słodkiej papryki oraz posolić. Podczas gotowania starać się jak najmniej mieszać zupę. Kiedy ryby są już miękkie, wsypać pozostałą paprykę słodką oraz ostrą według uznania. Na końcu dołożyć ikrę.