marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Zupa ryżowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Z oczyszczonej i rozdrobnionej włoszczyzny przygotować wywar,od- -cedzić i ugotować na nim ryż,osolić.Przed podaniem włożyć do zupy masło.

Zupa ryżowa.

Składniki:

Zupa ryżowa.

 

  • 300 ml.wody,
  • 3 dkg.włoszczyzny(bez kapusty),
  • 2 dkg.ryżu,
  • 1 g.soli,
  • 5 g.masła.

Sposób przygotowania:

Zupa ryżowa.
Włoszczyznę oczyścić i posiekać drobno.Przygotować wywar,odcedzić i ugotować na nim ryż.Osolić.Przed podaniem dodać do zupy trochę masła.

Tagi:

beza bezy