Sposób przygotowania:
Zupa szczawiowo-szpinakowa.
Jajka ugotować na twardo,ostudzić i obrać. Bulion zagotować, włożyć zawartość słoiczka ze szczawiem i mrożony szpinak, zagotować.Doprawić solą i pieprzem.Gotować ok.5 minut, odstawić.Zmiksować zupę blenderem. Jogurt naturalny zahartować gorącą zupą (tj. wlewać cienką strużką ok.150 ml zupy do jogurtu, intensywnie mieszając.Wlać całość do pozostałej zupy i wymieszać, nie gotować.Ew. mocno podgrzać. Na grzanki użyłam zwykłego białego chleba, bo akurat taki miałam pod ręką.Kromki pokroiłam na małe kwadraty,cieniutko posmarowałam masłem i posypałam startym żółtym serem.Zapiekłam w 200 stopniach kilka minut,aż ser się rozpuścił. Do każdego talerza włożyć przekrojone na pół jajko,wlać zupę.Grzanki podać oddzielnie i zaraz konsumować.
eli_555
pacpaw