Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa truskawkowo-malinowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Podawać na zimno lub na gorąco z grzankami lub biszkoptami

Zupa truskawkowo-malinowa

Składniki:

Zupa truskawkowo-malinowa

 

  • 50 dag truskawki,
  • 50 dag maliny,
  • 1,5 szkl mleko,
  • 2 szt żółtka,
  • 10 dag cukier,
  • 2 łyżeczki cukier waniliowy

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa truskawkowo-malinowa
Truskawki oczyścić z szypułek, połączyć z malinami, zalać 1,5 szkl wrzącej wody i przetrzeć przez sito. Mleko zagotować, mieszając połączyć z utartymi żółtkami z cukrem. Do masy żółtkowej dodać przecier owocowy, cukier waniliowy, wymieszać.