Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Zupa wielowarzywna II

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupę wielowarzywną podajemy z ryżem.

Zupa wielowarzywna II

Składniki:

Zupa wielowarzywna II

 

  • wywar z mięsa
  • pasternak
  • 1/2 szt selera
  • 1 szt kalarepa
  • 1 szt małej cebuli
  • 10 dag groszku zielonego
  • 2 łyżki mąki
  • sól
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Zupa wielowarzywna II
Korzeń pasternaku, seler, kalarepę, małą cebulę kroimy w plasterki. Dodajemy groszek zielony i gotujemy w niewielkiej ilości wody. Kiedy warzywa zmiękną, oprószamy mąką i zalewamy wywarem mięsnym lub z kości. Dodajemy sól do smaku, natkę pietruszki drobno pokrojoną doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia.

Tagi:

mięso