Sposób przygotowania:
Zupa kogel mogel z udkamiI
1. Ziemniaki, marchew, pietruszkę obieram, myję, kroję w kostkę, przekładam do garnka zalewam bulionem i gotuje.
2. Udka myję, wyjmuję kości, zdejmuję skórę kroję na małe kawałki. Mięso doprawiam solą, papryką ostrą, słodką. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodaję mięso, smażę około 15 minut. Mięso po usmażeniu przekładam do garnka z ziemniakami.
II
3. Pieczarki kroję w plasterki, smażę na rozgrzanym oleju, doprawiam pieprzem oraz solą. Cukinie obieram, kroję w kostkę, papryki oczyszczam z nasion, kroję w paseczki, warzywa przekładam do grzybów i smażę około 10 minut, następnie przekładam do garnka z zupą.
III
4. Na koniec, jeżeli jest potrzeba dolewam wody, wsypuję majeranek, chili, dodaję koncentrat pomidorowy, ketchup i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody, gotuję około 2 minut.
5. Danie gotowe.
6. Smacznego.