Sposób przygotowania:
Zupa z białych warzyw
Do garnka wlewamy wodę. Solimy dodajemy liść laurowy zagotowujemy. Na patelni rozpuszczamy masło Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy na patelnię. Seler i pietruszkę także obieramy kroimy w równa kostkę. Dodajemy do ziemniaków.
Następnie dodajemy pokrojoną kalarepę. Kalafior kroimy na małe części i dodajemy pod koniec smażenia. Podlewamy wodą i przekładamy do garnka z gotująca się wodą Gotujemy jeszcze ok 15 min.
Wlewamy śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy wyciśnięty czosnek.
Następnie dodajemy pokrojoną kalarepę. Kalafior kroimy na małe części i dodajemy pod koniec smażenia. Podlewamy wodą i przekładamy do garnka z gotująca się wodą Gotujemy jeszcze ok 15 min.
Wlewamy śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy wyciśnięty czosnek.
Magdalena88
iwa643
niezły kąsek