iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zupa z białych warzyw

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Delikatna zupka z dużą ilością warzyw białych. Jedząc tą zupę poczujemy wiosnę . Zupa nadaje się także dla małych dzieci.

Zupa z białych warzyw

Składniki:

Zupa z białych warzyw

 

 

 

  • 1 pietruszka

 

  • 1/2 selera

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z białych warzyw
Do garnka wlewamy wodę. Solimy dodajemy liść laurowy zagotowujemy. Na patelni rozpuszczamy masło Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy na patelnię. Seler i pietruszkę także obieramy kroimy w równa kostkę. Dodajemy do ziemniaków.

Następnie dodajemy pokrojoną kalarepę. Kalafior kroimy na małe części i dodajemy pod koniec smażenia. Podlewamy wodą i przekładamy do garnka z gotująca się wodą Gotujemy jeszcze ok 15 min.

Wlewamy śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy wyciśnięty czosnek.