Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Zupa z fasolą ,,Jaś''

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Taka zupa z zielonej fasoli ma ciekawy smak.Zielona fasola gotuje się szybko i nie trzeba jej namaczać.

Zupa z fasolą ,,Jaś''

Składniki:

Zupa z fasolą ,,Jaś''

 

  • 30 dag zielonej fasoli ,,jaś``(wyłuskanej)
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 3 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego
  • szklanka śmietany 12 %
  • 1 łyżeczka mąki pszennej
  • 1 łyżka posiekanego koperku świeżego lub suszonego
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa z fasolą ,,Jaś''
1.Marchewkę i pietruszkę obieramy,płuczemy,osuszamy i kroimy. 2.Następnie do garnka wrzucamy wyłuskaną fasolę ,pokrojoną marchewkę, pietruszkę ,wlewamy gorący bulion i gotujemy do miękkości składników. 3.Śmietanę mieszamy z mąką pszenną,następnie przelewamy do zupy i chwilę zagotowujemy. 4.Na koniec dodajemy posiekany koperek oraz przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. 

Tagi:

fasola