Sposób przygotowania:
Zupa z fasoli mieszanej
W dużym garnku rozgrzewamy oliwę, w międzyczasie kroimy warzywa - cebulę, ziemniaki i marchew, które potem do niego wrzucamy, by się poddusiły przez ok 3 minuty.
Dodajemy do warzyw pokrojoną chili i zmiażdżony czosnek,dusząc kolejną minutę, by potem dolać bulion i dorzucić kolendrę. Gotujemy ok 20 min na średnim ogniu aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodajemy fasolkę, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy ok 10 min. Przelewamy do wazy lub talerzy posypując odrobiną posiekanej natki pietruszki. Smacznego
Dodajemy do warzyw pokrojoną chili i zmiażdżony czosnek,dusząc kolejną minutę, by potem dolać bulion i dorzucić kolendrę. Gotujemy ok 20 min na średnim ogniu aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodajemy fasolkę, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy ok 10 min. Przelewamy do wazy lub talerzy posypując odrobiną posiekanej natki pietruszki. Smacznego