Sposób przygotowania:
zupa z kalafiora i brokułów
Wstawiamy garnek wody i wrzucamy do niej bulion.
Obieramy ze skórki marchewki, seler i trzemy na tarce na grubych oczkach do buliony. Wrzycamy kawałek pora. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do wody z bulionem.
Kalafior i brokuły dzielimy w różyczki i gotujemy - dajemy do zupy.
Gotujemy aż będą miękkie warzywa i ziemniaki.
Do 2 łyżek śmietany dodajemy łyżkę mąki.
Wlewamy do zupy ,cały czas mieszając.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Natkę pietruszki siekamy i na koniec dodajemy do naszej zupy kalafiorowo-brokułowej.
Możemy podawać ją z grzankami, albo po prostu z chlebem :)
smacznego
Obieramy ze skórki marchewki, seler i trzemy na tarce na grubych oczkach do buliony. Wrzycamy kawałek pora. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do wody z bulionem.
Kalafior i brokuły dzielimy w różyczki i gotujemy - dajemy do zupy.
Gotujemy aż będą miękkie warzywa i ziemniaki.
Do 2 łyżek śmietany dodajemy łyżkę mąki.
Wlewamy do zupy ,cały czas mieszając.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Natkę pietruszki siekamy i na koniec dodajemy do naszej zupy kalafiorowo-brokułowej.
Możemy podawać ją z grzankami, albo po prostu z chlebem :)
smacznego