Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Zupa z klopsami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

prosta i smaczna zupa kuchni węgierskiej i rumuńskiej

Zupa z klopsami

Składniki:

Zupa z klopsami

 

  • 35 dag rostbefu wołowego
  • 35 dag wieprzowego
  • 12 dag cebuli
  • pęczek naci pietruszki
  • koperek
  • trochę majeranku, rozmarynu, mięty
  • 3 jaja
  • 10 dag mąki
  • sól

Sposób przygotowania:

Zupa z klopsami
Mięso pokrojone w większe kawałki włożyć do 3 l wody i gotować do miękkości. Ugotowane mięso przepuścić przez maszynkę. Z mięsa, dwóch jaj, posiekanej cebuli, soli, mięty, drobno pokrojonej naci pietruszki, szczypty koperku zielonego, majeranku oraz rozmarynu wyrobić masę i uformować klopsy. Z jednego jaja, mąki i szczypty soli sporządzić makaron, ugotować razem z klopsami w zupie.