lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Zupa z kukurydzy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczna zupa z kukurydzy...

Zupa z kukurydzy

Składniki:

Zupa z kukurydzy

 

  • 1 porcja rosołowa
  • 5 szklanek wody
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 kostka rosołowa
  • ½ selera
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Zupa z kukurydzy
Porcję rosołową należy dokładnie oczyścić, umyć, a następnie włożyć do średniego garnka . Porcję rosołową zalać wodą i gotować. Do tego dodać jedną kostkę rosołową i dalej gotować. Całość gotować przez około 30 minut. Cebulę obrać, przemyć zimną wodą, żeby nie szczypała podczas krojenia w oczy, a następnie pokroić ją w niedużą kostkę i dodać do gotującego się wywaru. Seler obrać, dokładnie umyć drobno pokroić i również dodać do zupy. Ugotowaną porcję rosołową wyciągnąć z wywaru i oddzielić mięso od kości. Ugotowane mięso drobno pokroić i ponownie dodać do zupy. Kukurydzę z puszki dobrze odcedzić, a w następnej kolejności zmiksować i dodać do zupy. Całość doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem i solą, a następnie bardzo dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę pogotować. Natkę pietruszki dobrze umyć, drobno posiekać i dodać ją do zupy z kukurydzy. Smacznego!

Tagi:

kukurydza