Sposób przygotowania:
Zupa z kukurydzy
Porcję rosołową należy dokładnie oczyścić, umyć, a następnie włożyć do średniego garnka . Porcję rosołową zalać wodą i gotować. Do tego dodać jedną kostkę rosołową i dalej gotować. Całość gotować przez około 30 minut. Cebulę obrać, przemyć zimną wodą, żeby nie szczypała podczas krojenia w oczy, a następnie pokroić ją w niedużą kostkę i dodać do gotującego się wywaru. Seler obrać, dokładnie umyć drobno pokroić i również dodać do zupy. Ugotowaną porcję rosołową wyciągnąć z wywaru i oddzielić mięso od kości. Ugotowane mięso drobno pokroić i ponownie dodać do zupy. Kukurydzę z puszki dobrze odcedzić, a w następnej kolejności zmiksować i dodać do zupy. Całość doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem i solą, a następnie bardzo dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę pogotować. Natkę pietruszki dobrze umyć, drobno posiekać i dodać ją do zupy z kukurydzy. Smacznego!