bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Zupa z rabarbaru

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo fajny przepis. Polecam

Zupa z rabarbaru

Składniki:

Zupa z rabarbaru

 

  • mąki ziemniaczanej, skórka cytrynowa do smaku, 10—15 dag cukru kryształu, 150 ml śmietany

Sposób przygotowania:

Zupa z rabarbaru
Śliwki umyć, namoczyć, ugotować. Rabarbar oczyścić, umyć, pokrajać na kawałki, ugotować, przetrzeć razem ze śliwkami, wlać powoli mąkę ziemniaczaną wymieszaną z małą ilością zimnej wody, dodać startą skórkę cytrynową i śmietanę, gotować kilka minut, doprawić do smaku cukrem. Podawać z makaronem, grzankami lub bezami.

Tagi:

śliwki