pigwa

pigwa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Zuppa alla pavese

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Rosół wołowy z grzankami ! Polecam!

Zuppa alla pavese

Składniki:

Zuppa alla pavese

 

  • 4 jajka
  • 4 kromki chleba tostowego
  • 1,5 l rosołu wołowego (wcześniej ugotowany)
  • 10 dag startego parmezanu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • oliwa
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka bazylii

Sposób przygotowania:

Zuppa alla pavese
Pokrojoną cebulę, czosnek wrzucić na rozgrzaną oliwę. Dodać bazylię i oregano, chwilę podsmażyć. Chleb tostowy przekroić na ukos na 2 trójkąty i usmażyć po obu stronach na złoty kolor. Usmażone kromki przełożyć na głęboki talerz. Do każdego talerza wbić ostrożnie po jednym jajku. Gorący rosół wlewać ostrożnie na grzanki i jajka, żeby żółtka się nie rozpłynęły. Posypać starym parmezanem. Przepis na 4 porcje.Zamiast chleba tostowego można grzanki zrobić ze zwykłego chleba tylko trzeba odkroić skórki.

Tagi:

jajko chleb jajka