Sposób przygotowania:
Żurawinowy trifle
Zacznij od przygotowania biszkoptu.Rozdziel białka i żółtka. Białka ubij na sztywno,dodaj do nich cukier a następnie żółtka. Utrzyj wszystko na puszystą masę. Teraz dodaj partiami przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszaj trzepaczką. Formę keksówkę wyłóż papierem do pieczenia, wylej do niej masę biszkoptową i wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piecz przez 15 minut do suchego patyczka. Gotowy biszkopt ostudź, a następnie pokrój w kostkę i rozłóż pomiędzy 6 pucharków. Żurawinę oraz 100 ml soku umieść w rondlu, doprowadź do wrzenia. Skrobię rozprowadź w 50 ml soku i wlej do żurawiny, zagotuj. Dosłódź do smaku według uznania. Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem, dodaj do niej serek mascarpone i likier, dokładnie zmiksuj. Gotowy krem przełóż do rękawa z tylką w kształcie gwiazdy. Biszkopty pokrop sokiem pomarańczowym- na każdy pucharek 2 łyżki. Na warstwę biszkoptów wyłóż część kisielu żurawinowego, następnie za pomocą rękawa wyciśnij krem i na wierzchnią warstwę wyłóż ponownie kisiel. Wierzch każdego pucharka udekoruj kremem i suszoną żurawiną.