2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1483]

Zwyczajny filet drobiowy

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Najprostsza wersja na kotleta jaka może być ,dla niektórych najlepsza..

Zwyczajny filet drobiowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zwyczajny filet drobiowy

 

 

Sposób przygotowania:

Zwyczajny filet drobiowy
Pierś z kurczaka myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym dzielimy na kotlety ,rozbijamy delikatnie ,oprószamy przyprawą do kurczaka z każdej strony .Mąkę wysypać na talerz i panierować w niej a następnie ,jajka roztrzepać na talerzu głębokim z solą i pieprzem i maczać kotlety. Bułkę pszenną zetrzeć na tarce na miałko i na koniec panierować w bułce. Następnie smażyć na oleju aż będą miękkie. Ja robię zawsze we własnoręcznie startej bułce pszennej bo czasami te ze sklepu gotowe z bułką nie mają wcale nic wspólnego! Podawać z ziemniakami i dowolną surówką.
Zwyczajny filet drobiowy
mieso oprószamy przyprawą ,następnie panierujemy w mące i jajku
Zwyczajny filet drobiowy
nastepnie w bułeczce startej własnoręcznie
Zwyczajny filet drobiowy
i na koniec smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron