Sposób przygotowania:
Zwyczajny filet drobiowy
Pierś z kurczaka myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym dzielimy na kotlety ,rozbijamy delikatnie ,oprószamy przyprawą do kurczaka z każdej strony .Mąkę wysypać na talerz i panierować w niej a następnie ,jajka roztrzepać na talerzu głębokim z solą i pieprzem i maczać kotlety. Bułkę pszenną zetrzeć na tarce na miałko i na koniec panierować w bułce. Następnie smażyć na oleju aż będą miękkie. Ja robię zawsze we własnoręcznie startej bułce pszennej bo czasami te ze sklepu gotowe z bułką nie mają wcale nic wspólnego! Podawać z ziemniakami i dowolną surówką.
edytaha
2milutka
hihi:) zastanawiałam się czy wstawić tak prosty przepis ,ale może komuś sie przyda, kto całkiem nowicjusz w kuchni:)
edytaha
:)