kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Zwykłe frytki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 1/5 głosów: 2

Takie najzwyklejsze frytki smażone na oleju. Takie właśnie lubimy. Do tego ketchup i sól. Szybkie i proste w przygotowaniu.

Zwykłe frytki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zwykłe frytki

 

Sposób przygotowania:

Zwykłe frytki
Ziemniaki obieramy i dokładnie myjemy. Kroimy wzdłuż na podłużne frytki.
Przekładamy do miski. Do garnka wlewamy olej i stawiamy na gaz.
Rozgrzewamy do odpowiedniej temperatury i wkładamy frytki. Gdy będą usmażone przekładamy na ręcznik papierowy, żeby ociekły z tłuszczu. Przekładamy na talerz. Podajemy z ketchupem i solą.
Zwykłe frytki
Ziemniaki obieramy i bardzo dokładnie myjemy.
Zwykłe frytki
Umyte ziemniaki kroimy w podłużne słupki.
Zwykłe frytki
Umyte i pokrojone ziemniaki odsączamy z wody.
Zwykłe frytki
Usmażone frytki przekładamy na ręcznik papierowy.

Tagi:

frytki