Sposób przygotowania:
Sałata lodowa z frytkami i gyrosem
Fileta z kurczaka kroimy w drobną kosteczkę i mieszamy z przyprawą do gyrosa. Wrzucamy na rozgrzany olej na patelni i smażymy przez 5 minut, co chwilę mieszając. Ziemniaki obieramy i dokładnie myjemy, osuszamy. Następnie kroimy je w długie paseczki. Tak przygotowane wrzucamy na rozgrzany w garnku olej i smażymy chrupiące frytki. Gotowe wyjmujemy łyżką cedzakową i odsączamy na ręczniku papierowym. Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki. Wrzucamy do miski, dodajemy obranego i pokrojonego pomidora. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy. Na talerzach układamy gorące frytki, dorzucamy również gorącego gyrosa z kurczaka oraz surówkę z sałaty lodowej. SMACZNEGO!