paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

zwykły bulion warzywny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

przepis na jeden z podstawowych składników wielu dań

zwykły bulion warzywny

Składniki:

zwykły bulion warzywny

 

  • 1 litr wody
  • 2 łyżki masła
  • 2 marchewki
  • 2 pory
  • 2 cebule małe
  • 2 łodygi selera
  • 4 gałązki natki pietruszki
  • 2 gałązki koperku
  • tymianek
  • majeranek

 

Sposób przygotowania:

zwykły bulion warzywny
Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę, selery, pory, natkę pietruszki i koperek siekamy drobno. Masło roztapiamy i dodajemy do niego wszystkie rozdrobnione warzywa. Smażymy 5-7 min często mieszając. Następnie wlewamy do warzyw wodę. Doprawiamy płaską łyżeczką tymianku i majeranku. Całość gotujemy ok 10 minut. Gotowy bulion przecedzamy przez sitko aby pozbyć się warzyw