monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Książka Kucharska: Kuchnia Ameryki Łacińskiej z produktami Hortex

Argentyńskie puchero wg Moniki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Oto moja wersja sycącego dania z kuchni argentyńskiej. Za oknem teraz brzydko i ponuro a takie pyszne danie jednogarnkowe wspaniale poprawi dobry humor, zapraszam.

Argentyńskie puchero wg Moniki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Argentyńskie puchero wg Moniki

 

  • papryki 1/2 zielonej papryki 100 g pomidorów daktylowych 1 szklanka czerwonego wina 1 łyżka koncentratu

Sposób przygotowania:

Argentyńskie puchero wg Moniki
Mięso umyć, dobrze osuszyć. Oczyścić z błon i nadmiaru tłuszczu. Pokroić w średniej wielkości kostkę. W dużym rondlu rozgrzać oliwę i wrzucić mięso. Podsmażyć aż się zetnie. Następnie zmniejszyć płomień, przykryć, podlać 1/2 szklanki wody i dusić około 15 minut. Po tym czasie dodać zupę fasolową, dodać szklankę wina, przykryć i dusić do miękkości. Gdyby płyn wyparował,a mięso nadal byłoby twardawe wlać szklankę wody i dusić dalej. W między czasie papryki, chili oraz pomidorki pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do garnka i dusić kolejne 10 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz świeżo mielonymi płatkami chili. Dodać koncentrat i zagotować. Zdjąć z ognia. Podawać z pieczywem lub ryżem. Smacznego!
Argentyńskie puchero wg Moniki
Oba mięsa umyć osuszyć i pokroić w średniej wilekosci kostkę
Argentyńskie puchero wg Moniki
warzywa umyć i pokroić na małe kawałki papryczkę chili można zostawić z pesteczkami
Argentyńskie puchero wg Moniki
zupę fasolową wrzucić do mięsa dodać wino i dusić do miękkosci