Magiel Kuchenny

Magiel Kuchenny

Szef Kuchni
[Przepisów: 23]

Książka Kucharska: Kuchnia Ameryki Łacińskiej z produktami Hortex

Pasta z brokułami w sosie śmietanowo-serowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybki do przygotowania, a zarazem niezwykle pyszny obiad. Brokuł i makaron to bardzo smakowite połączenie, a z sosem śmietanowo-serowym tworzą obiad idealny.

Pasta z brokułami w sosie śmietanowo-serowym

Składniki:

Pasta z brokułami w sosie śmietanowo-serowym

 

  • pół opakowania makaronu np. kolanka;
  • różyczki mrożonego brokuła firmy Hortex;
  • 200 ml śmietany 30%;
  • 10 dkg serka topionego śmietankowego;
  • sól;
  • pieprz;
  • chili;
  • ewentualnie starty parmezan.

Sposób przygotowania:

Pasta z brokułami w sosie śmietanowo-serowym
Różyczki brokuła ugotuj w osolonej wodzie. Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Ser topiony pokrój na mniejsze kawałki i połącz ze śmietanę, a następnie wlej na rozgrzaną patelnię i gotuj na wolnym ogniu do momentu, aż ser całkowicie się rozpuści. Kolejno wrzuć do sosu brokułowe różyczki i makaron. Dopraw do smaku solą, pieprzem i chili. Wszystkie składniki wymieszaj i podawaj posypane parmezanem.