Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Babka z jagodami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 21

Proste w przygotowaniu i smaczne ciasto z dużą ilością jagód, najlepiej smakuje posypane cukrem pudrem.

Babka z jagodami

Składniki:

Babka z jagodami

 

  • jaja 3 szt
  • cukier 1/2 szklanki
  • mąka pszenna 2 szklanki
  • olej 1/2 szklanki
  • mleko 1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • olejek rumowy 1 opakowanie
  • jagody

Sposób przygotowania:

Babka z jagodami
Ubijamy jajka z cukrem. Mieszamy mąkę z proszkiem do pieczeni i dodajemy ją stopniowo na przemian z olejem i mlekiem. Dodajemy aromat rumowy.

Wlewamy do formy połowę ciasta, wykładamy jagody i zalewamy resztą ciasta. Wierzch posypujemy jagodami i dociskamy je delikatnie do ciasta.

Nagrzewamy piekarnik i pieczemy ciasto przez około 40 minut w temperaturze 180 stopni. 

Tagi:

ciasta owoce