lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Babka gotowana z bakaliami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Babka z bakaliami też smakuje wybornie :)

Babka gotowana z bakaliami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Babka gotowana z bakaliami

 

 

  • złote jagody inków ( rodzynki ) 50 gram

Sposób przygotowania:

Babka gotowana z bakaliami
1.Pokroiłam margaryną, zmiksowałam z cukrem . 2. Do zmiksowanej margaryny z cukrem dodałam żółtka 3. Wsypałam mąkę ziemniaczaną i tortową z proszkiem do pieczenia . 4.Ubiłam białka osobno i dodałam do ciasta . 5. Zamieszałam łopatką . 6. Przelałam połowę ciasta do formy wysmarowanej margaryną i posypanej bułka tartą . 7.Żurawinę posypałam na ciasto przelałam drugą partie ciasta nie wszystko i wsypałam następne bakalie czyli złote jagody inków przykryłam je końcówką ciasta . 8. Gotuj babkę godzinę czasu . 9. Po ugotowaniu polej lukier z robiony z cukru pudru soku z pomarańcza i 1 łyżki kakao . 10.Migdałami -płatkami posypałam babkę smacznego.
Babka gotowana z bakaliami
Zmiksowane składniki przelałam do formy posypując bakaliami w połowie ciasta
Babka gotowana z bakaliami
Tak wygląda po ugotowaniu bakalie widać są na środku jak i przed gotowaniem
Babka gotowana z bakaliami
Jasne kawałeczki babki pokrojone w paski

Tagi:

jajko jajka