eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Babka z jagodami Eli

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 15

Sezonowa babka z jagodami.

Babka z jagodami Eli

Składniki:

Babka z jagodami Eli

 

Sposób przygotowania:

Babka z jagodami Eli
Cukier i jajka dobrze ubić mikserem.Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sito.Margarynę roztopić i ostudzić.Do masy jajecznej dodawać na przemian mąkę z proszkiem i maślankę.Wszystko wymieszać.Wlać margarynę i dokładnie wymieszać.Ciasto wlać do foremki babkowej wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą.Jagody oprószyć mąką i wysypać na ciasto.Piec 35-40 minut w temperaturze 180 stopni.Smacznego!

Tagi:

jajko tarta jajka