Sposób przygotowania:
Ciasto bananowo kawowe
Banany obrać rozgnieść widelcem i zmiksować z cukrem waniliowym, olejem i solą. Ciągle ucierając dodawać po jajku, a następnie wsypać cukier. Gdy ciasto będzie dobrze ubite wsypać mąkę wymieszaną z sodą.
Kawę rozmieszać w małej ilości wody i wlać do ciasta. Dokładnie i delikatnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto.
Piec w temp 180 stopni przez 1h.
Ostudzone ciasto polać polewą czekoladową i posypać posypką.
Kawę rozmieszać w małej ilości wody i wlać do ciasta. Dokładnie i delikatnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto.
Piec w temp 180 stopni przez 1h.
Ostudzone ciasto polać polewą czekoladową i posypać posypką.