Sposób przygotowania:
Ciasto z rabarbarem i śmietaną
Łodygi rabarbaru kroimy na mniejsze kawałki zalewamy wrzącą wodą i zostawiamy tak na 5 minut. Odsączamy i jeszcze gorący posypujemy cukrami. Jak wolimy słodsze to można dać cukru więcej mieszamy i studzimy.
Do miski dajemy miękkie masło cukier wiórki kokosowe i mąkę mieszamy ręcznie . Mąki dajemy tyle aby kruszonka się nie kleiła do rąk i była sypka.
Do miski wlewamy olej, wbijamy jajka i dodajemy jogurt. Mieszamy ręcznie np trzepaczką aby składniki się połączyły.
W drugiej misce mieszamy mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sodę. Wymieszane suche składniki wsypujemy do wymieszanych płynnych dodajemy rabarbar mieszamy ręcznie bardzo krótko.
Tortownicę 30 cm wykładamy papierem dajemy wymieszane ciasto.
Na ciasto sypiemy kruszonkę Formę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy około 45 minut. Studzimy.
Ubijamy śmietanę z łyżką cukru. Do śmietany można dodać rozpuszczoną żelatynę 1 łyżeczkę.
Ubitą śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy ciasto. Na śmietanę można posypać czekoladę w płatkach.
POLECAM!!
Do miski dajemy miękkie masło cukier wiórki kokosowe i mąkę mieszamy ręcznie . Mąki dajemy tyle aby kruszonka się nie kleiła do rąk i była sypka.
Do miski wlewamy olej, wbijamy jajka i dodajemy jogurt. Mieszamy ręcznie np trzepaczką aby składniki się połączyły.
W drugiej misce mieszamy mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sodę. Wymieszane suche składniki wsypujemy do wymieszanych płynnych dodajemy rabarbar mieszamy ręcznie bardzo krótko.
Tortownicę 30 cm wykładamy papierem dajemy wymieszane ciasto.
Na ciasto sypiemy kruszonkę Formę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy około 45 minut. Studzimy.
Ubijamy śmietanę z łyżką cukru. Do śmietany można dodać rozpuszczoną żelatynę 1 łyżeczkę.
Ubitą śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy ciasto. Na śmietanę można posypać czekoladę w płatkach.
POLECAM!!
gusia1000
gosia56
Dziękuję gusia 1000 było pyszne;)