Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Babka z jagodami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Nie wymagająca dużo pracy i bardzo prosta w wykonaniu babka ze świeżymi jagodami. Babkę można posypać cukrem pudrem

Babka z jagodami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka z jagodami

 

Sposób przygotowania:

Babka z jagodami
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, cukrem i cukrem waniliowym. W drugiej misce mieszamy jogurt , jajka i margarynę. Na końcu do mokrych składników dodajemy suche i dokładnie mieszamy. Jagody umyć i odcedzić z wody. Formę keksową wykładamy papierem do pieczenia i układamy w niej warstwę ciasta, warstwę jagód , znowu warstwę ciasta , jagód i przykrywamy ciastem. Babkę pieczemy około godziny w temp 180 stopni.
Babka z jagodami
W drugiej misce mieszamy jogurt , jajka i margarynę
Babka z jagodami
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, cukrem i cukrem waniliowym.
Babka z jagodami
Do mokrych składników dodajemy suche i dokładnie mieszamy
Babka z jagodami
Układamy warstwę ciasta, warstwę jagód , znowu warstwę ciasta , jagód i przykrywamy ciastem

Tagi:

jajka jajko