Marco Ghia

Marco Ghia

Starszy Kucharz
[Przepisów: 10]

Bruschetta z ricottą, truskawkami, rzodkiewką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 27

Przystawka oryginalna i bardzo smaczna! Przygotuje bruschettę z ricottą, truskawkami, rzodkiewką i miodem.

Bruschetta z ricottą, truskawkami, rzodkiewką

Składniki:

Bruschetta z ricottą, truskawkami, rzodkiewką

 

  • 3 kromki chleba

 

  • 200 g ricotty

 

 

  • 5 rzodkiewek

 

 

Sposób przygotowania:

Bruschetta z ricottą, truskawkami, rzodkiewką
Chleb przypiekamy w tosterze lub na patelni. Musi być przyrumieniony. Ser ricotta, bazylię oraz rzodkiewki miksujemy blenderem na krem.

Przypieczone kromki smarujemy kremem. Kanapeczki dekorujemy truskawkami oraz miodem. Danie jest gotowe! Smacznego!

Więcej przepisów na www.akademiakulinarnawhirlpool.pl