Sposób przygotowania:
Chałka z truskawkamiETAP 1:
Chałkę kroimy na 4 grube kromki.
ETAP 2:
Na jednym talerzu przygotowujemy jajko rozbełtane z solą i pieprzem. Na drugim mleko.
ETAP 3:
Na patelni na małym ogniu rozpuszczały od 1 do 2 łyżek masła. W trakcie kiedy masło się rozpuszcza przygotowujemy chałkę.
ETAP 4:
Obtaczamy najpierw w mleku i nadmiar wyciskamy, a następnie w jajku z przyprawami. Tak przygotowane wszystkie kromki układamy na patelni z rozpuszczonym masłem i podkręcamy na średni ogień. Smażymy z dwóch stron na złocisty kolor.
ETAP 5:
Gotowe kromki wykładamy na talerz i układamy na wierzchu truskawki pokrojone w plasterki. Odczekujemy chwilkę i możemy jeść. Czas przygotowania to około 10 minut. Smacznego.