AniaHania

AniaHania

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Brzoskwinie w syropie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Takie brzoskwinie to idealny dodatek do deserów czy ciast. Przygotowanie ich nie zajmuje wiele czasu.

Brzoskwinie w syropie

Składniki:

Brzoskwinie w syropie

 

Sposób przygotowania:

Brzoskwinie w syropie
Brzoskwinie umyć, sparzyć i obrać ze skórki. Przekroić na pół i usunąć pestkę. 

Przygotowanie zalewy: Cukier wsypać do wody, postawić garnek na ogniu i zagotować. Następnie owoce ułożyć w słoiku, zalać zalewą i porządnie zakręcić słoiki. 

Przygotować spory garnek, na dno wyłożyć ściereczkę i włożyć słoiki z brzoskwiniami. Wlać wody do około 3/4 wysokości, przykryć i gotować na małym ogniu przez 20 minut. 

Po tym czasie wyjąć słoiki, ustawić do góry dnem.