Sposób przygotowania:
Brzoskwinie w syropie
Nie podaje konkretnych ilosci danych składników, gdyż przyrzadzanie robi sie w bardzo prosty sposób. Na 1 litr wody przypada pół kilo cukru (ilosc zależy tylko i wylacznie od brzoskwin).
Brzoskwinie przekrawamy na pół, wyrzucamy pestki i wkladamy do słoików, przygotowywujemy wode z cukrem, która nalezey zagotowac. Goraca zalewe wlewamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok 15 minut.
doskonale sie przechowuja!
Brzoskwinie przekrawamy na pół, wyrzucamy pestki i wkladamy do słoików, przygotowywujemy wode z cukrem, która nalezey zagotowac. Goraca zalewe wlewamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok 15 minut.
doskonale sie przechowuja!
Henia
Mysiunia
tylko współczuć daltonistom! Proszę kupić okulary skoro to dla Pani jest kolor biały! Ośmiesza się Pani tymi komentarzami..