sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 396]

Jagody w soku własnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jagody to doskonały dodatek do ciast czy deserów a także naturalne lekarstwo. Warto przygotować kilka słoiczków aby zimą móc cieszyć się ich smakiem.

Jagody w soku własnym

Składniki:

Jagody w soku własnym

Składniki

Sposób przygotowania:

Jagody w soku własnym
Jagody dokładanie przebieramy. Płuczemy w durszlaku i odsączamy. Do małych słoiczków wkładamy po 2-3 łyżeczki owoców, zasypujemy 1 łyżeczką cukru.

Czynność powtarzamy aż do momentu zapełnienia. Zakręcamy i odstawiamy na kilka godzin, żeby jagody puściły sok. Pasteryzujemy 15 minut w 90 stopniach lub garnku z wodą.