Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Ciasteczka anyżkowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Najpierw białka ubijać, dodać cukier puder i cukier waniliowy i ubić na sztywną pianę. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do piecze

Ciasteczka anyżkowe.

Składniki:

Ciasteczka anyżkowe.

 

  • 300 g mąki
  • 5 szt białka
  • 250 g cukier puder
  • 3 łyżeczki cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  • 3 łyżki anyż mielony
  • tłuszcz

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka anyżkowe.
Najpierw białka ubijać, dodać cukier puder i cukier waniliowy i ubić na sztywną pianę. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i anyżkiem, delikatnie wszystko wymieszać. Ciasto włożyć do worka cukierniczego i wyciskać małe okrągłe ciasteczka na blasze posmarowaną tłuszczem.Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 20 minut w temp 175 stopni. Smacznego!:)