Sposób przygotowania:
Ciasteczka bananowo - orzechowe
🔘 Ciasto (13 ciasteczek) : banany obrać i pokroić na średniej wielkości kawałki, wrzucić do miski i rozgnieść widelcem. Następnie wsypać płatki owsiane, sól, dodać masło orzechowe, orzechy włoskie, krople gorzkiej czekolady, bryzg mleka owsianego (opcjonalnie) i razem wszystko wymieszać, aż do powstania jednolitej masy.
🔘 Z powstałej masy uformować małe ciasteczka i umieścić je na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 20 minut w 160°C / Termoobieg /, lub przez około 25 minut w 180°C / Górne - Dolne żródło ciepła /, albo w frytkownicy beztluszczowej przez około 15 minut w 180°C.
🔘 Z powstałej masy uformować małe ciasteczka i umieścić je na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 20 minut w 160°C / Termoobieg /, lub przez około 25 minut w 180°C / Górne - Dolne żródło ciepła /, albo w frytkownicy beztluszczowej przez około 15 minut w 180°C.
mocsłodkości