KasiaJulcia

KasiaJulcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Ciasto na maślance stracciatella i czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne, lekkie troszkę czekoladowe ciastko.

Ciasto na maślance stracciatella i czekoladą

Składniki:

Ciasto na maślance stracciatella i czekoladą

 

  • Maślanka Stracciatella 1 szkl
  • Mąka tortowa 2 i 3/4 szkl
  • Cukier drobny biały 1 szkl
  • Jajka 3 szt
  • Olej roślinny 1/2 szkl
  • Proszek do pieczenia 3 łyżeczki
  • Czekolada gorzka 1 tabliczka

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto na maślance stracciatella i czekoladą
Jajka umyć i sparzyć wrzątkiem przed użyciem. Czekoladę połamać, pokroić w kostkę. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać olej oraz maślankę i jeszcze miksować. Dodać mąkę i proszek do pieczenia ( stopniowo dodawać do masy ). Wszystko dokładnie, powoli wymieszać. Kiedy ciasto zrobi się jednolite przełożyć je do formy wcześniej natłuszczonej i posypanej bułką tartą. Wierzch ciasta posypać czekoladą. Ciasto piec 60 minut.