katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1337]

Cukinia w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Cukinia jest bardzo smaczna a najlepsza kilka sekund po usmażeniu tak by się nie poparzyć. Bardzo lubię z kromką chleba z masłem.

Cukinia w panierce

Składniki:

Cukinia w panierce

 

Sposób przygotowania:

Cukinia w panierce
Cukinia jeśli jest starsza to obieramy ją ze skórki. Młodziutkie cukinie tylko myjemy i osuszamy. Kroimy je w plastry o 1 - 1 1/2 cm szerokości.

Każdy krążek oprószamy pieprzem( można też czosnkiem granulowanym).

Jajko wybijamy do miski dodajemy trochę soli albo przyprawy uniwersalnej i roztrzepujemy.

Do drugiej wsypujemy bułkę tartą.

Krążki cukinii panierujemy w jajku, bułce tartej i smażymy na rumiano.

Osączamy na papierowym ręczniku.

Tagi:

cukinia