gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Cukinia w panierce w zalewie pomidorowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotowaną cukinię w zalewie pomidorowej podaję jako dodatek do obiadu lub kolacji. Polecam - ma fajny smak.

Cukinia w panierce w zalewie pomidorowej

Składniki:

Cukinia w panierce w zalewie pomidorowej

 

Zalewa:

Sposób przygotowania:

Cukinia w panierce w zalewie pomidorowej

ETAP 1:

Cukinia w panierce w zalewie pomidorowej
Umytą cukinię kroimy w grubsze plasterki.

Cukinię myjemy i kroimy w plastry ok. 0,5cm

ETAP 2:

Cukinia w panierce w zalewie pomidorowej
Plastry cukinii przyprawiamy solą i pieprzem.

Następnie przyprawiamy je z każdej strony solą i pieprzem.

ETAP 3:

Cukinia w panierce w zalewie pomidorowej
Plastry cukini maczamy w jajki i panierujemy w bułce tartej.

Przyprawione plastry maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej.

ETAP 4:

Cukinia w panierce w zalewie pomidorowej
Panierowane plastry cukinii smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Po czym smażymy z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu.

ETAP 5:

Cukinia w panierce w zalewie pomidorowej
W słoikach układamy na przemian usmażoną cukinię, cebulę i ogórki konserwowe.

Cebulę obieramy i siekamy, a ogórki konserwowe kroimy w plasterki. W słoikach układamy warstwami usmażoną cukinię, cebulę, ogórki konserwowe i tak na przemian.

ETAP 6:

Cukinia w panierce w zalewie pomidorowej
Składniki zalewy zagotowujemy i zalewamy nią słoiki z cukinią.

Zalewa: Składniki zalewy zagotowujemy. Gorącą zalewą zalewamy słoiki, zakręcamy i odwracamy dnem do góry. Gdy ostygną przechowujemy w chłodnym miejscu lub lodówce.


Tagi:

warzywa