Sposób przygotowania:
Cukinia w panierce w zalewie pomidorowejETAP 1:

Cukinię myjemy i kroimy w plastry ok. 0,5cm
ETAP 2:

Następnie przyprawiamy je z każdej strony solą i pieprzem.
ETAP 3:

Przyprawione plastry maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej.
ETAP 4:

Po czym smażymy z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu.
ETAP 5:

Cebulę obieramy i siekamy, a ogórki konserwowe kroimy w plasterki. W słoikach układamy warstwami usmażoną cukinię, cebulę, ogórki konserwowe i tak na przemian.
ETAP 6:

Zalewa: Składniki zalewy zagotowujemy. Gorącą zalewą zalewamy słoiki, zakręcamy i odwracamy dnem do góry. Gdy ostygną przechowujemy w chłodnym miejscu lub lodówce.