sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 396]

Cukinia w panierce z suszonych grzybów i otrąb

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna i zdrowa przekąska dla amatorów cukinii i grzybów. Można upiec ją w piekarniku lub usmażyć na patelni.

Cukinia w panierce z suszonych grzybów i otrąb

Składniki:

Cukinia w panierce z suszonych grzybów i otrąb

Składniki

Sposób przygotowania:

Cukinia w panierce z suszonych grzybów i otrąb
Suszone grzyby mielimy w młynku do kawy, mieszamy z otrębami. Cukinię myjemy i kroimy w 1 centymetrowe plastry. Z obu stron oprószamy solą oraz pieprzem.

Panierujemy w jajku i przygotowanej wcześniej mieszance. Obsmażamy na oleju z obu stron lub pieczemy w piekarniku.

Przekąska najlepiej smakuje na ciepło.