Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Cukinia w panierce serowo-sezamowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Przepyszny sposób na cukinię. W moim domu tak przygotowana znika bardzo szybko. Polecam na drobną i syta przekąskę.

Cukinia w panierce serowo-sezamowej

Składniki:

Cukinia w panierce serowo-sezamowej

cukinia

Sposób przygotowania:

Cukinia w panierce serowo-sezamowej
Cukinię umyć i wraz ze skórką pokroić w plasterki. Posypać solą i pieprzem.

Jajka zmiksować z mlekiem a bułkę tartą połączyć z sezamem i startym serem (ilość według własnych upodobań, około 2-3 łyżek sezamu i sera).

Na patelni rozgrzać spora ilość oleju.

Cukinię obtoczyć w mące, jajku i w bułce tartej z dodatkami.

Smażyć na rumiano z każdej strony.